18 de maig de 2024

La música, com deia el músic i pedagog granollerí Carles Riera, són sons en el temps; un temps que pot ser alterat i transmutat, allunyat de la construcció teològica. La música és un temps que pot ser vertical i mal·leable, que pot ser percebut de múltiples maneres. La música pot ser moltes coses i aquí les anirem descobrint: avui parlem amb músic que connecta els patrons visuals amb els rítmics i construeix, així, un univers fet de regularitat orgànica.

Octavi Rumbau inicia els seus estudis de Composició a Barcelona, els continua a l’École Normale de Musique de Paris i al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París. En paral·lel, realitza un curs d’informàtica musical de l’IRCAM. Les seves obres són interpretades en nombrosos concerts, encontres i festivals d’arreu d’Europa i Amèrica del Nord; va ser compositor convidat a l’Auditori de Barcelona durant la temporada 2017/2018, va rebre el XXXVIII Premi Reina Sofía de Composició Musical el 2021 i altres reconeixements entre les quals, el premi Concurs de Composició Frederic Mompou o el premi Concurs de Composició Dolors Calvet i Prat. La seva música ha estat gravada pel segell discogràfic Neu Records ‘Pendular motion’ (2021).

Les obres que sentirem al llarg del programa son les següents:

String Quartet No. 1 (fragment), interpretat pel Cosmos Quartet: https://www.universaledition.com/octavi-rumbau-8576/works/string-quartet-no-1-36715

Dona la teva opinió

Més de la mateixa sèrie

Els podcasts de FICTA
Un espai al pentagramaCapítol 42