20 de juny de 2024

#28 Núria Andorrà

Capítol 28

Reproduir capítol

La música és molt més que una cadena de sons, molt més que unes freqüències ordenades, molt més que una melodia correcta o una harmonia agradable; és allò que crea una atmosfera tensa o joiosa, agressiva o despreocupada, allò que condueix l’esperit d’una sala cap a un sentiment compartit; és la connexió entre l’intèrpret i l’espectador que comença amb un silenci i acaba amb uns aplaudiments. La música és moltes coses i aquí les anem descobrint: avui parlem amb una percussionista, improvisadora i compositora: reflexionem, doncs, sobre com performar el so.

Núria Andorrà té formació clàssica i contemporània però sempre beu d’altres fonts d’inspiració. Proposa un univers on les imatges, el so i el cos s’uneixen per transmetre en igualtat les mateixes emocions i crear des de la interdisciplinarietat. És Premi Alícia 2021 a la Interdisciplinarietat de l’Acadèmia Catalana de la Música, és Premi especial Zirkòlika 2020 i Premi Puig Porret 2019 del Mercat de Música Viva de Vic. També és directora artística de MontMusic Festival.

Les obres que sentirem al llarg del programa són les següents:

“Love”, de l’àlbum Kokoro (2017): https://sirulita.bandcamp.com/album/kokoro

Teaser de l’espectacle “Miratge” (2022), un projecte que vas idear conjuntament amb el ballarí Manel Salas en Coproducció amb el Mercat de les Flors.
“Constel·lacions” (2021), premi Alícia a la Interdisciplinarietat.

“Bla Bla Bla” (2022) amb la contrabaixista francesa Joelle Leandre: https://sluchaj.bandcamp.com/album/bla-bla-bla-duo

Teaser de l’espectacle “Nu.A” (2021)

“Future Memories” (2016), interpretada per Agustí Fernández al piano, Yasmine Azaiez al violí i Núria Andorrà a la percussió: https://discordianrecords.bandcamp.com/album/future-memories

Dona la teva opinió

Més de la mateixa sèrie

Els podcasts de FICTA
Un espai al pentagramaCapítol 28