22 de gener de 2025

El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Girona

Una tradició nadalenca que s’ha anat recuperant aquests últims temps, al nostre país i més enllà, és sens dubte la del Cant de la Sibil·la, que té lloc la Nit de Nadal en moltes localitats arreu dels Països Catalans. Cadascuna de les versions té les seves característiques pròpies, ja sigui pel lloc on es fa, el moment en què s’interpreta, el format de la celebració, la música i l’acompanyament musical, o bé l’ambientació i el vestuari que s’utilitza. És el cas del que s’interpreta a la Catedral de Girona, recuperat no fa gaire i que amb pocs anys ha arrelat amb força. De les singularitats d’aquesta versió i del seu procés de recuperació en parlem amb Martí Ferrer, director de la Capella Polifònica de Girona, i director artístic del Cant de la Sibil·la de la Catedral de Girona. 

Imatge del capítol: Representació d’El cant de la Sibil·la a la Catedral de Girona (2023). © Àngel Almazan

Músiques del capítol

  • EL CANT DE LA SIBIL·LA segons l’Ordinarium Sacramentorum secundum laudabilem ritum Diocesis Gerundensis imprès el 1550. Ariadna Mari Manotas (Sibil·la); GiroNins; Capella Polifònica de Girona; Cobla de Ministrers de Girona; i Martí Ferrer (director).
  • EL NOI DE LA MARE, nadala tradicional catalana harmonitzada per Josep Ollé i Sabaté. GiroNins; Capella Polifònica de Girona; Pau Riuró (orgue) i Martí Ferrer (director).

Sintonia del podcast: CIVIL, Francesc. Peralada IV: Nimfes en el jardí Intèrpret: Miquel Villalba (piano)

Assistent de producció: Martí Ferrer
Assessorament musicològic: Bernat Cabré

Veu del podcast: Margarida Ullate i Estanyol

Edició, guió i presentació: Pere-Andreu Jariod

Si voleu més informació sobre aquest i altres capítols, la trobareu a la pàgina web podcast.ficta.cat.

Per contactar amb nosaltres, ens podeu escriure a podcast@ficta.cat.

ENLLAÇOS RELACIONATS:

Dona la teva opinió

Els podcasts de FICTA
PAPERETS, el podcast sobre patrimoni musicalCapítol 46